Yaşam

LYSA’da “Makam Yok” ezgileri

Sanatçı Evrim Demirel’in “Makamsız Projesi: Evrim Demirel ft Murat Nail” başlıklı konseri Lüleburgaz Yıldızlar Sanat Akademisi’nde gerçekleştirildi. Demirel’in “Makamsız” albümünden uyarlanan konser, sanatseverlerden büyük beğeni topladı.

Lüleburgaz Belediyesi’nin kente kazandırdığı bölgenin en çağdaş sanat yapılarından LYSA, mükemmel bir konsere daha ev sahipliği yaptı. Sanatseverleri dolu dolu bir sanat takvimiyle karşılayan LYSA, dün akşam Cahit Irgat Salonu’nda “Makamsız Proje: Evrim Demirel ft Murat Nail” konserini gerçekleştirdi. Konserde, Evrim Demirel’in Türkiye’nin sayılı müzisyenlerinden Kalan Müzik’ten 2006 yılında çıkardığı “Makamsız” çağdaş müzik albümü ilk kez Lüleburgaz’da dinleyiciyle buluştu.

Adsız albüm hakkında

Makamsız, 2006 yılında Kalan Müzik tarafından yayınlanan, bestesini piyanist Evrim’e ait.

Demirel’in Türk Müziği ile ilgili eserlerinden oluşan çağdaş müzik albümüdür. Bestekar, yaklaşık 20 yıldır Türk Müziği ile ilgili çalışmalarını çeşitli platformlarda sürdürmektedir. Otoritelerin post-çağdaş bir bağlamda konumlandığı çok çeşitli işler üretmeye devam etti. Bu eserler bazen orkestra müziğinde, bazen operalarda, bazen de caz topluluklarında karşımıza çıkıyor. Bestekar, makam unsurlarını kullandığı Osmanlı Minyatürleri No:2 orkestral eseri ile 2022 Avrupa Beste Ödülü’ne layık görüldü.

Bu kadim deneyimlerin bir nevi dünya müziği topluluğuyla yeniden yorumlandığı bir albüm.

olarak görünür. Adından da anlaşılacağı gibi bu müzik Anadolu’nun kadim müziğidir.

gelenekle beslenir. Duduk, Zurna, Ney gibi bu coğrafyanın müzik hafızası olan enstrümanlar, Demirel’in “çok kültürlü” müzik anlayışıyla buluşuyor. Aynı zamanda doğaçlama unsurlar açısından da cazla tek yönlü bir bağ kuruyor. Evrim Demirel’in bestelediği Kadim, Ziggurat, Meddah, First Peşrev ve Su’nun bestelerini üflemeli çalgı ustası Murat Nail seslendiriyor. Albümde kontrbasta Evrim Demirel’in yanı sıra

Trompette Kağan Yıldız, Meriç Öztürk, vurmalı çalgılarda Bekir Sakarya ve Yaman

almak.

Beste: Evrim Demirel

Üflemeliler Vokal :Murat Nail

Piyano ve anahtar enstrümanlar: Evrim Demirel

Trompet : Meriç Öztürk

Kontrbas: Kağan Yıldız

Vurmalı çalgılar: Bekir Sakarya, Yaman Hadi

kaydeden Halil İmik

Mix/Mastering : Berk Falay

Video:Muhammed Mulbay

Eser :Ece Pınar Demirel

Yapımcı: KALAN Müzik

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu