Haber

Bahreyn, İsveç hükümetinin Kuran’a saldırı izni vermesini protesto etti

Bahreyn, İsveç hükümetinin başkent Stockholm’de Kur’an-ı Kerim’e saldırmasına izin vermesini protesto etmek için İsveç Maslahatgüzarı Britta Liszt Ann Lindahl’ı Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

Ülkenin resmi haber ajansı BNA’ya göre, Bahreyn Dışişleri Bakanlığı İsveç makamlarının Stockholm’de polisi savunmak için Kur’an-ı Kerim’in aşırılık yanlıları tarafından yakılmasına izin vermesini şiddetle kınadı.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, art arda Kuran’a yönelik saldırıların Müslümanları tahrik ettiğine işaret ederek, söz konusu eylemlerin uluslararası karar ve sözleşmelere aykırı olduğunu vurguladı.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, Kuran’a yönelik art arda yapılan saldırılara tepki olarak İsveç Maslahatgüzarı Britta Liszt Ann Lindahl’ın bakanlığa çağrıldığını ve kendisine protesto notası verildiğini, İsveç’in bu tür saldırıları önlemek için önlem alması gerektiğini kaydetti.

Ne oldu?

Daha önce Kuran’a yönelik baskınlara tanık olan İsveç’te Irak asıllı Salwan Momika, İsveç’in başkenti Stockholm’de Kurban Bayramı’nın ilk gününde 28 Haziran’da Stockholm Mescidi önünde polis koruması altında Kuran-ı Kerim yaktı. ???????

20 Temmuz’da Momika, Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kuran’ı ve Irak bayrağını çiğnedi.

gumushacikoy-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu